Про це Макрон сказав в інтерв’ю американському телеканалу Fоx News, розповідаючи про свої цілі в ході офіційного візиту до США, який розпочався сьогодні.

«Моя мета – привернути увагу до давньої історії між нашими країнами на основі цінностей. Ми дуже прив'язані до тих самих цінностей, особливо до свободи та миру. І я думаю, що сьогодні США мають відігравати таку ж саму роль для миру в різних регіонах світу, і особливо на Близькому Сході, будучи втіленням останніх надій на мир та багатосторонній підхід», - сказав Макрон.

Він також вказав на те, що вважає важливою роль США у відбудові Сирії після війни, зокрема й тому, що Вашингтон і Париж діють як союзники, а відмова від цього може спричинити нову війну.

«Ми повинні побудувати нову Сирію після війни. Ось чому я вважаю, що роль США дуже важлива... Якщо ми підемо, іранський режим, Башар Асад і його хлопці, вони підготують нову війну», - наголосив Макрон.

«Думаю, що у нас є дуже особливі стосунки, тому що кожен з нас, мабуть, є бунтівником в системі. Я думаю, що обрання президента Трампа було несподіваним у вашій країні, і, можливо, моє обрання не було очікуваним в моїй країні. Ми не є частиною класичної політичної системи», - охарактеризував Макрон відносини з Трампом, додавши, що обидва лідери мають схоже непримиренне ставлення до таких викликів сучасності як тероризм та боротьба проти ІДІЛ.

Ще однією позитивною стороною відносин між двома лідерами Макрон назвав особисті відносини, які склалися під час різних зустрічей, особливо в ході візиту президента США з дружиною до Франції у липні минулого року.

«Я працюю з ним (Трампом - ред.) тому, що ми обидва віддані служінню нашим країнам. І для мене це причина, навіть коли у нас є певні суперечності щодо клімату та деяких питань», - зазначив Макрон.

ІА "Вголос": НОВИНИ