Про це заявив голова всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Олексій Кошель під час онлайн-конференції 27 червня, повідомляє «Укрінформ».

«Я вважаю, що ми матимемо президентські вибори, де буде рекордна кількість кандидатів в українській історії. Вже зараз є понад 20 тих, хто публічно заявив про свій намір балотуватися. Думаю, що +30 кандидатів ми реально зможемо отримати», - сказав Кошель.

При цьому він не виключає появи незабаром нових позасистемних кандидатів.

«Я не виключаю того, що в найближчі місяці ми зможемо отримати нових впливових кандидатів, можливо, навіть не одного, з-поза системи. Хто це може бути - говорити складно. Це може бути керівник нового бізнесу, побудованого за чесні кошти, або людина з гарною європейською освітою та менеджерським досвідом», – припустив голова КВУ.

Водночас він пояснив, що в українській політиці є два бар'єри, з якими стикаються нові політичні діячі.

«Це фінанси і доступ до медіа, які сконцентровані в руках головних фінансово-промислових груп. Тому, окрім прямої політичної реклами, кандидат має бути представлений у новинах, ток-шоу, повинен мати позивні згадки від політичних експертів, лідерів громадських думок», - конкретизував Кошель.

ІА "Вголос": НОВИНИ