Про це повідомляє Футбол 24

Transfermarkt сьогодні оновив ринкові вартості 110 гравців. Серед них – українські легіонери АПЛ: вінгер «Вест Хема» Андрій Ярмоленко та півзахисник «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко.

Вартість Зінченка зросла просто фантастично – до 15 мільйонів євро. Ще 28 травня наприкінці сезону портал встановив ціну за Олександра в розмірі 7 мільйонів євро, а через два з половиною місяці підняв її більш ніж вдвічі – на 114%.

Таким чином, 21-річний хавбек «Манчестер Сіті» став другим найдорожчим українським футболістом, випередивши навіть Марлоса (11 млн). Замикають топ-5 гравців збірної України Євген Коноплянка та Тарас Степаненко – по 10 мільйонів.

Найбільш коштовним українцем залишається Андрій Ярмоленко – 20 мільйонів євро. Щоправда, згідно з останнім оновленням, вартість вінгера після переходу з дортмундської «Борусії» у «Вест Хем» зменшилася на 3 мільйони.

Ярмоленко займає 4 місце в списку найдорожчих гравців «Вест Хема». Більше за нього коштують тільки Феліпе Андерсон, Марко Арнаутовіч і Ісса Діоп. Зінченко ж лише 17-й за ціною у «Манчестер Сіті».

Також варто відзначити, що солідно додали у вартості екс-зірки «Шахтаря» Фред і Вілліан. Трансфер до «Манчестер Юнайтед» збільшив ціну Фреда на 18 млн – до 50 мільйонів євро. Це виглядає логічно, а от відчутне зростання вартості 30-річного Вілліана – трішки дивне. Він тепер теж коштує 50 мільйонів, хоча досі було 38 млн. Напевно, зіграв свою справу інтерес до бразильця від «Барселони».

ІА "Вголос": НОВИНИ