Про це свідчать результати опитування, проведеного КМІСом.

«Кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати складає 22% (у 2016 р. було 25%).  Безвіз поки що не чинив істотного впливу на плани відпочивати за кордоном. Можливо це пов‘язано з тим, що дослідження проводилося в травні, коли безвіз ще не набув чинності в Україні та ставлення до його введення було дещо скептичним», - йдеться у повідомленні.

Так, на першому місці за популярністю серед українців як напрямок для відпочинку - Карпати, туди збирається 10% українців. На другому місці за популярністю – відпочинок на дачах та заміських будинках (8%), до родичів у село планують їхати 5% опитаних; кількість тих, хто планує поїхати відпочивати за кордон складає 3%, до Криму, як і рік тому, планує їхати 1% опитаних українців.

 Тих, хто планує поїздку до Карпат більше серед чоловіків (12%), також 8% жінок планують саме такий відпочинок.  Серед чоловіків вдвічі більше тих, хто планує поїздку за кордон (4%), ніж серед жінок (2%).

Не визначилися з відпусткою 14% опитаних. Не планують відпочивати 59% українців.

Найбільше тих, хто не планує кудись їхати на відпочинок серед людей з початковою освітою (85%), найменше – з вищою (42%).

ІА "Вголос": НОВИНИ