Про це  йдеться у повідомленні  представництва ЄС в Україні, передає «112 Україна».

Від початку червня  країни ЄС відвідали 5,8 млн українців, серед яких 1,4 млн перетнули європейський кордон з біометричним паспортом. Більшість українців незважаючи на скасування візових обмежень і далі продовжували подорожувати з візами. За перші три місяці дії безвізу його переваги скористалися 235 795 українських громадян.

Як зазначили в представництві ЄС в Україні, кількість поїздок українців до країн ЄС за три літніх місяці 2017 року, зросла на 10% порівняно з аналогічними трьома місяцями 2016 року.

З моменту набуття чинності безвізового режиму було відмовлено у в'їзді лише 61 українцю. Основними причинами відмови у в'їзді були перевищення термінів перебування в ЄС під час попередніх поїздок та  відсутність документів, що підтверджують мету та умови перебування в країнах Євросоюзу.

Нагадаємо, безвізовий режим України з Євросоюзом набрав чинності 11 червня 2017 року, а відповідне рішення було підтримано Європарламентом ще 6 квітня. У перший день дії візової лібералізації в Європу в'їхали 52 тис. українських громадян.

Як заявив президент Петро Порошенко, біометричний паспорт, необхідний для в'їзду в країни Євросоюзу без віз, станом на середину липня оформили 5 млн українців.

У МЗС України зазначили, що на сьогоднішній день також йдуть переговори про скасування віз з рядом країн Латинської Америки і Азії. Вже досягнуто домовленості про безвізовий в'їзд для українців у Сент-Кітс і Невіс та Албанію.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ