Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю німецькому виданню Bild, яке вийшло в п'ятницю, 6 липня.

За його словами, Володимир Путін не піде на прогрес у питанні можливого розміщення миротворчої місії ООН на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

«Я вважаю важливою зустріч президентів Трампа і Путіна. Це неприродно, що вони не зустрічаються, навіть якщо у нас різні думки. Президент візьме участь у засіданні, як він вважає за потрібне. Але за змістом ви вже чули від радника з питань національної безпеки Джона Болтона і прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс про те, що ми не будемо змінювати нашу позицію в невизнання анексії Криму Росією», - сказав Волкер.

Волкер нагадав, що США виступають за припинення військового конфлікту в Україні і розміщення місії ООН.

«На жаль, дуже ймовірно, що Путін і Росія будуть продовжувати заперечувати свою участь у конфлікті, і в результаті, немає ніяких підстав очікувати прогресу», - повідомив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Зазначимо, що 16 липня відбудуться кілька акцій протесту в Гельсінкі, де планують зустрітися президент США Дональд Трамп та глава Росії Володимир Путін.

ІА "Вголос": НОВИНИ