Про це в коментарі УНН розповів керівник Центру експертиз «Тест» Валентин Безрукий.

За його словами, існує два види так званого фальсифікованого алкоголю.

«З точки зору держави і з точки зору споживача – це різні речі. Тому що розуміння фальсифікату з точки зору держави – це, в тому числі, і та продукція, яка виготовлена ​​нормальним промисловим способом на офіційних підприємствах, але проходить без документів. А з точки зору споживача, фальсифікат – це продукція, яка виготовлена ​​в підвалах, в гаражах, що має якісь небезпечні властивості.

Коли держава заявляє, що у нас, умовно, 90% фальсифікату, ми всі чудово розуміємо, що, швидше за все, мова йде і про торгівлю алкоголем в роздрібних точках без документів», – розповів він.

За словами експерта, найбільшу ймовірність придбати «фальсифікат» мають ті споживачі, які йдуть за покупкою алкоголю на базар, в розливайки або замовляють через інтернет.

«Наприклад, є у продажу 10-літрові тетрапаківські упаковки з горілкою відомих брендів, типу «Фінляндії» чи «Абсолюту». Але ні «Фінляндія», ні «Абсолют» не виготовляють горілку в такій упаковці, це – явний фальсифікат.

Тут ми розуміємо, що мова йде саме про той фальсифікат, який продається в розливайках і який можна замовити через інтернет», – уточнив Безрукий.

Найпопулярніший алкотовар, на думку експерта, в Україні – це горілка.

«Я не володію точними цифрами. Але горілка – найбільш ходовий товар, і вважаю, що її фальсифікують найбільше», – зазначив він.

Вино, при цьому, більше фальсифікують у сезон.

Оскільки коньяку в продажу менше, ніж горілки і вина, цей напій фальсифікується в менших масштабах, додав керівник Центру експертиз.

«Коньяк робиться із виноградних спиртів, з відповідними витягами, але зробити його зовні схожим на коньяк – досить не складно.

У меншій мірі фальсифікують такі напої як шампанське. Це досить специфічний продукт – підробити його досить складно. Я думаю, що на першому місці все одно – горілка», – резюмував Безрукий.

«Вголос»

 
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ