У Міжнародному валютному фонді повідомили, що перегляд програми та, відповідно, отримання траншу макрофінансової допомоги відбудеться після виконання Україною всіх її зобов'язань.

Про це йдеться у заяві директора-розпорядника Міжнародного Валютного Фонду щодо України Крістін Лагард за підсумками розмови з Петром Порошенком, пише Громадське.

«Ми домовилися і надалі тісно співпрацювати з урядом для вчасної імплементації цих та інших передумов — передусім стосовно цін на газ та бюджету — що є критично важливими для завершення поточного перегляду програми, що підтримується МВФ», — повідомила Лагард.

Нагадаємо, що мова йде про підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня та збалансування державного бюджету і зведення його дефіциту до 2,5% від ВВП України.

Крім цього, Лагард у своїй заяві зазначила на необхідності віднесення до юрисдикції Вищого антикорупційного суду всіх справ, зокрема апеляцій на судові рішення першої інстанції з корупційних справ. Зокрема, Міжнародний валютний фонд чекає, що Верховна Рада України скасує суперечливу норму про апеляцію в Законі «Про Вищий антикорупційний суд».

Як писав «Вголос», Верховна Рада 7 червня ухвалила закон про «Вищий антикорупційний суд».

11 червня він був підписаний Президентом Петром Порошенком. Закон набув чинності 14 червня.

Створення Антикорупційного суду — одна з вимог міжнародних партнерів України для подальшої співпраці. Серед його запланованих функцій — розслідування справ Національного антикорупційного бюро щодо корупції серед високопосадовців.  Серед інших вимог — підвищення цін на газ для населення та збалансування державного бюджету.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ