Генеральна прокуратура оголосила про підозру трьом колишнім високопосадовцям «ПриватБанку». Також стали відомі їхні імена.

Про це інформує РБК-Україна.

Отже, серед них:

  • колишній голова правління Приватбанку Олександр Дубілет,
  • начальник департаменту фінменеджменту Олена Бичихина,
  • колишній перший заступник голови правління Володимир Яценко.
Усім трьом оголошено підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч.ч. 1, 2 ст. 366 ККУ. Високопосадовців банку звинувачують у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, здійсненому за попередньою змовою групою осіб, та у службовому підробленні.

Передісторія

У грудні 2016 року зловмисники, знаючи про перехід під контроль держави «ПриватБанку», розробили та втілили «злочинний план розтрати грошових коштів фінустанови». Передбачалося, що пов’язаній із банком юридичній особі незаконно нарахують і виплатять додаткову винагороду у вигляді індексованої комісії, зумовленої ростом курсу гривні до американського долара. Цю оборудку високопосадовці вирішили «узаконити», покликавшись на заздалегідь підроблене рішення.

Тоді сума завданих збитків державі сягнула 136 млн гривень.

Додатково

Нагадаємо, що у понеділок, 22 лютого, в аеропорту «Бориспіль» (біля Києва) терміново посадили літак, на борту якого перебував топ-фігурант справи «Приватбанку», колишній перший заступник голови правління Володимир Яценко.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ