Про це повідомляють «Вартові Еспресо».

Як стало відомо, потерпілі раніше давали інтерв'ю французькому журналісту. Людина, яка назвалась представником цього кореспондента, згодом попросила зустрітися та уточнити деякі деталі щодо інтерв'ю.

Злочинець сів біля водія та під час руху почав стріляти по Осмаєву. Дружина Осмаєва, Аміна Окуєва не розгубилася і почала стріляти у відповідь з іменного пістолета, подарованого главою МВС Арсеном Аваковим.

Як розповів в ефірі «112 Україна» речник МВС Артем Шевченко,  нападником є  громадянин України, його особа встановлюється. Також за словами Артема Шевченка поранений Осмаєв і нападник зараз в лікарні, їх життю загрози немає.

 «Двоє чоловіків, Адам Осмаєв і це особа, при якому був знайдений паспорт громадянина України, особа якого встановлюється, є пораненими. За даними лікарів, їхньому життю нічого не загрожує. На місці знайдено три пістолети, 2 пістолета Макарова, один пістолет іноземного виробництва «Глок». Виробництво (кримінальне, - ред.) відкрито, ст. 115. Метою стрілка був Адам Осмаєв, саме в нього відкрив вогонь чоловік, який представлявся журналістом, у якого був паспорт України, де були відомості про перетин кордону з Білорусією і Росією протягом минулого року. Стрілянина сталася автомобіля», - повідомив Шевченко.

Осмаєв і Окуєва добровольцями пішли в АТО  та в подальшому були зараховані до батальйону «Київ», звідки потім звільнилися. Їм залишили цей автомобіль і нагородили іменними пістолетами.

Нагадаємо, як писав «Вголос»  У МВС підтвердили, що сьогодні у Києві було поранено Адама Осмаєва, учасника АТО, якого у Росії звинувачують у замаху на президента Росії Володимира Путіна.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ