Київський апеляційний суд вважає ухвалу про заочний арешт колишнього Президента України Віктора Януковича «незаконною», «необґрунтованою» та «невмотивованою».

Про це йдеться у повідомленні пресслужби суду.

Скасування ухвали пояснюють тим, що «прокурором не доведено факт оголошення підозрюваного Януковича В. Ф. у міжнародний розшук». В суді зазначили, що слідчий лише посилався на наявність постанови старшого слідчого про оголошення Януковича у міжнародний розшук.

Проте Інтерпол не розміщував  щодо Януковича повідомлення з «червоним кутом» та  внутрішній запит з метою оголошення його міжнародного розшуку по лінії Інтерполу. Також у суді виявили порушення вимог кримінального процесуального закону з боку позивача.

Проте слід зауважити, що судді зробили висновки про обґрунтованість підозри у вчиненні екс-президентом кримінального правопорушення. Вони не виключають наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що президент-утікач може переховуватися від правосуддя, перешкоджати кримінальному провадженню та здійснювати інші кримінальні правопорушення.

Читайте більше про злочини екс-регіоналів:

ІА "Вголос": НОВИНИ