Як розповів начальник головного управління Національної поліції України в Києві Андрій Крищенко під час брифінгу, сімейна пара, яка викрала двомісячне немовля, недавно втратила власну дитину, повідомляє styler.rbc.ua.

Імовірно, малюк народилася мертвим чи помер після народження, а батьки викинули його в сміттєвий бак.

«Імовірно, вони викинули свою дитину на смітник. Ми ще будемо з'ясовувати всі ці події, оскільки  поліція Києва не зафіксувала перебування трупів немовлят на смітнику, тому будемо з'ясовувати. Вона покаже, куди вона викинула тіло своєї дитини», – розповів Крищенко.

Крім того, начальник головного управління Національної поліції України розповів, що з'ясовуються обставини участі чоловіка викрадачки.

«Ми ще не знаємо ролі цієї людини. Він 97-го року народження. Або вони спільно викрадали дитину, або це так було задумано, а він був уже перед фактом поставлений», – сказав Крищенко.

При цьому Крищенко зазначив, що чоловік підозрюваної знав, що дитина з'явилася з нізвідки, а це дасть можливість правоохоронцям кваліфікувати його дії.

Як писав «Вголос», правоохоронці затримали жінку, яка напередодні викрала немовля на території дитячого садка в Оболонському районі Києва. Наразі подробиці затримання не повідомляються.

Викрадачами двомісячної дівчиники виявилася сімейна пара з Вишгорода. Кілька тижнів тому вони втратили свою новонароджену дитину і прийняли фатальне для себе і для іншої сім'ї рішення - купити або викрасти чужу дитину. Тепер їм загрожує до 10 років позбавлення волі за статтею 146 Кримінального Кодексу України.

Жінка стверджує, що планувала принести дитину у поліцію.

ІА "Вголос": НОВИНИ