Військова прокуратура сил антитерористичної операції встановила причини загибелі чотирьох морських піхотинців, тіла яких були виявлені у будинку їх тимчасового проживання в Широкіно.

«На тілі загиблих виявлено вогнепальні кульові поранення, а у приміщенні, де вони перебували, – ознаки приховання злочину (підпалу та закладки вибухівки)», – повідомила у Facebook речниця Генерального прокурора України Лариса Сарган.

Також встановлено причетність до вбивства двох співслужбовців загиблих, яких затримано у порядку ст. 208 КПК України.

«Проведені слідчі експерименти, а також їх допити, під час яких останні надали зізнавальні показання щодо обставин цього вбивства, учиненого на ґрунті нестатутних відносин проходження військової служби», – повідомила Сарган.

За її словами, із затриманими проводяться інші невідкладні слідчі дії, готується повідомлення про підозру за умисне вбивство, вчинене за змовою. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також призначені судово-медичні, хімічні, вибухотехнічні, балістичні, імунологічні, цитологічні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні експертизи.

Як писав «Вголос», у четвер стало відомо про загибель військових окремої бригади морської піхоти. Тіла морських піхотинців знайшли в будинку, в якому вони тимчасово проживали.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ