Відповідний висновок експертизи оголосив у ході засідання у четвер головуючий суддя Оболонського районного суду Києва Владислав Дев'ятко, повідомляє «112 Україна».

«Заклики до зміни кордонів України та її повалення конституційного ладу в інтерв'ю ЗМІ та публічних висловлюваннях Януковича і в листі (до президента Росії Володимира Путіна) від 1.03.2014... відсутні», – сказав він.

Експертиза також не встановила у висловлюваннях екс-президента прямих закликів до агресивної війни.

У той же час експерти відзначили, що в контексті ситуації висловлювання Януковича і його лист до Путіна могли бути використані для проведення дій, що порушують суверенітет і недоторканість кордонів України.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва сьогодні продовжив розгляд справи про держзраду Януковича. Попереднє засідання відбулося напередодні.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 («Пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України») і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 («Пособництво у веденні агресивної війни») КК України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ