Про це заявив батько затриманого Ігор Гриб в ефірі каналу «112 Україна», – пише Укрінформ.

Він підтвердив, що до сина допустили консула, однак спілкуватися українською їм заборонили, а також не дозволили консулу ставити запитання щодо справи.

Наступну зустріч між ними планують провести 27 вересня, щоб отримати результати медичного обстеження Павла.

«Ніяких ліків йому не дають. Судячи зі слів консула, Павлу язвами обсипало обличчя, шию і тіло. Це говорить про те, що печінка, мабуть, не справляється з навантаженням. Він потребує постійного прийняття ліків, але вже майже місяць ліки не приймає», – наголосив Гриб.

Як писав «Вголос», українські консули сьогодні зустрілися з викраденим у Білорусі і вивезеним у СІЗО в РФ Павлом Грибом.

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі. За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де «законно» оформили арешт.

У Білорусі не визнають своєї причетності до викрадення хлопця і обурюютьсячерез висловлювання українського МЗС про небезпеку, яку несуть для українців поїздки в Білорусь.

За офіційною інформацією, з 25 серпня він перебуває в краснодарському СІЗО. Влада Росії намагаються звинуватити його в тероризмі.

До нього довго не пускали адвоката і українських консулів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ