Про це повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передає «Радіо Свобода».

«Його стан не покращився. Він продовжує бути тяжким. Він, як сам каже, «перебуває в колії», в яку зайшов спочатку», – сказав Чийгоз.

Володимир Балух продовжує голодування через незгоду із судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими. Адвокат Ольга Дінзе заявила, що Балух за час голодування втратив 30 кг ваги.

Мати в’язня Кремля Наталія Балух розповіла, що йому продовжили термін ув’язнення з 3,5 до 5 років через те, що вдарив начальника колонії, який обзивав і її, і самого засудженого.

Як писав «Вголос», Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

22 червня уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова звернулась з вимогою дозволити їй терміново відвідати ув'язненого Володимира Балуха в окупованому Криму.

У камері сімферопольського СІЗО, де утримують українця, також встановили камери відеоспостереження.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який був на подвір'ї його будинку. МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

ІА "Вголос": НОВИНИ