[media=120932,120934] 

Про це він розповів під час сьогоднішньої акції проти незаконної забудови на площі Звенигородській, 4, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Я ходив дізнавався в управління із захисту старовини (управління охорони історичного середовища – авт.), мені сказали, що вже все, цей будинок продано. Якщо цю споруду хочуть реставрувати, то нехай, аби не валили. Ви бачите, у якому стані цей будинок. Я тут живу з 1988 року і можу сказати, що цю будівлю просто довели до такого жалюгідного стану», – розповів Ігор Клименко.

«Раніше на вулиці Рибній, 4, був опорний пункт міліції та ЖЕК. Десь років, може, 12-15 тому ЖЕК з’їхав, я так зрозумів, що цю будівлю вже тоді продали. Зараз знаю, що будинок поміняв уже кількох власників. А недавно сюди приходили люди, оглядали володіння. Є така інформація, що вони хочуть прихопити і скверик поруч з будівлею. Ми, місцеві мешканці, цього не дозволимо та вже подали звернення з підписами в міську раду з вимогою реставрувати скверик», – зазначив Ігор Клименко.

Начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко-Швець у коментарі «Вголосу» повідомила, що їй відомо про нового власника історичної споруди, проте, за її словами, наразі щодо цього будинку триває судовий процес.

«Новий власник нам повідомив, що не має наміру зносити будинок, усвідомлює, що це історична пам’ятка, яку потрібно зберегти. Він уже приходив в управління та радився щодо процесу реконструкції, яку, до речі, потрібно починати негайно», – зазначила начальник управління охорони історичного середовища.

Будинок на вулиці Рибній, 4, побудовано у 1880-1890 роках, зараз його потрібно негайно відновлювати, адже існує загроза, що споруда просто зруйнується.

ІА "Вголос": НОВИНИ