Філософ і політолог Валентин Гладких пояснив, чому, на його думку, Ірина Луценко склала свій депутатський мандат.

Про це він сказав у коментарі для ІА «Вголос».

«По-перше, є ще ціла процедура, яка прописана в Конституції України. Для того, щоб депутат втратив свій мандат, Верховна Рада має за це проголосувати.

По-друге, треба сказати, що нарешті Володимиру Зеленському і його команді вдалося зробити те, що було варто зробити давним-давно – статус народного депутата більше не є феодальним привілеєм. Раніше цей статус був натуральним феодальним привілеєм, який був пов’язаний із безліччю різноманітних і абсолютно неадекватних нагород. Починаючи від соціальних і закінчуючи матеріальними. Сьогодні Ірині Луценко зовсім немає сенсу сидіти у Верховній Раді, на що вона там впливає? Які переваги від такого статусу вона має? Ходить просто, як дресирована мавпа, і може навіть не натискати на кнопки, бо це теж не має значення», - розповів Валентин Гладких.

«Статус нардепа сьогодні і статус нардепа навіть минулого скликання – це два зовсім різні статуси, а якщо порівняти із депутатами 7-го чи 6-го скликання, то це взагалі прірва. Депутат більше не є привілейованим кланом, принаймні ми рухаємось у такому напрямку. Тому цей статус перестав бути таким привабливим.

Крім того, я так розумію, як усі справжні патріоти України «порошенківського розливу», вона мусить жити в Лондоні чи США. У крайньому випадку – десь у Європі. Це гасло українського реформатора  - «ніколи не живи в країні, яку реформуєш». «Відреформував» і поїхав туди, де цивілізація», - додав він.

Більше читайте тут: «Юра прощай?»

ІА "Вголос": НОВИНИ