Про це йдеться у спільній заяві заступників генпрокурора Євгена Єніна й Анжели Стрижевської, яку оприлюднено на YouTube-каналі Генеральної прокуратури України, передає Корреспондент.

За даними проекту «Слідство.Інфо», таємна зустріч заступників генпрокурора України з екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким відбулася 13 листопада 2016 року і тривала близько години. Представники відомства повідомили, що дійсно зустрічалися зі Ставицьким, однак це було офіційно оформлене відрядження, а не таємна зустріч. Метою поїздки в Ізраїль співробітників ГПУ була перевірка готовності екс-міністра до співпраці зі слідством.

За словами Єніна, зустріч ініціював сам Ставицький, який звернувся в ГПУ через своїх представників.

Стрижевська, у свою чергу, зазначила, що позиція Генпрокуратури щодо угоди Ставицького зі слідством базувалася на трьох основних елементах: відшкодування збитків, завданих державі,  визнання провини і викривальні покази щодо інших учасників злочину, визначених експертами в рамках кримінального провадження. 

За її словами, переговори показали неготовність фігуранта до укладення угоди, його позиція була доведена до керівництва ГПУ. Після цього відомство отримало дозвіл суду на заочний процес щодо екс-міністра.

В обвинувальному акті щодо Ставицького фігурують статті Кримінального кодексу «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом», «підробка документів, печаток, штампів та бланків, їхній збут, використання підроблених документів» і «службова фальсифікація».

ІА "Вголос": НОВИНИ