Американський письменник Стівен Кінг продав права на екранізацію своєї розповіді «Велотренажер» за $1 підліткам із Вельсу.

Підлітки наступні кілька місяців будуть працювати над сценарієм, знімальний процес планується розпочати до Різдва. Вони не зможуть отримати прибуток з прокату, проте розраховують, що фільм буде показаний на фестивалях.

«Режисери» є студентами Blaenau Gwent Film Academy.

За словами Кевіна Філліпса з вельської компанії Green Valley Film Productions, яка буде надавати підліткам допомогу в роботі над фільмом, Стівен Кінг відповів їм упродовж 24-х годин, розповівши про умови отримання прав.

«Протягом кількох днів контракт був підписаний, і ми відправили долар до США», — поділився Філліпс.

Такі умови були надані підліткам в рамках проекту письменника «Доларовий малюк», згідно з яким студенти можуть придбати за $1 права на екранізацію деяких його історій, повідомляють «Надзвичайні новини».

В оповіданні Кінга "Велотренажер" розповідається про художника, котрий починає тренуватися на велотренажері в підвалі свого будинку, щоб знизити рівень холестерину. Він скуповує мапи, прокладає маршрути з Нью-Йорку до міста Херкимер і щоразу позначає, скільки проїхав до місця призначення. Однак із часом у нього з'являється нав'язлива думка, що під час щоденних "поїздок" за ним хтось стежить.

ІА "Вголос": НОВИНИ