На їхню думку, зуби слід чистити не вранці, а в денний час, повідомляє SiteUA.

Не важливо, коли людина це робить, відразу ж після сну або після сніданку, головне, як розповіли стоматологи, між гігієнічною процедурою і їжею повинні пройти як мінімум 60 хвилин. У раціон ранкової трапези часто входять продукти, що містять велику кількість кислот, в процесі вживання яких емаль стає більш пористою. Якщо очищати ротову порожнину відразу ж після їжі, можна ще більше пошкодити їх зовнішнє покриття.

Британські фахівці з області стоматології дали кілька рекомендацій правильного догляду за ротовою порожниною. Гігієнічну процедуру радять проводити двічі на день. Для цього добре підійде зубна паста, що містить фтор, і щітка, яка знімає наліт не тільки з зубів, але і з язика та ясен.

Спочатку масажними рухами необхідно ретельно вичистити жувальну, внутрішню і зовнішню поверхню зубів, а після завершення процедури виплюнути залишки зубної пасти. Потім слід за допомогою спеціальної нитки видалити наліт між зубами. Фахівці не радять одразу ж після процедури обполіскувати рот чистою водою, оскільки мікрочастинки фтору, які ще залишились у ньому, зможуть ще більше зміцнити емаль. Вони не є небезпечними, тому не зашкодять організму.

Ополіскувач для порожнини рота не слід використовувати безпосередньо після чищення зубів. Рідина запобігає руйнуванню емалі, але її не радять застосовувати одночасно з концентрованою зубною пастою. Скористатися засобом гігієни можна в післяобідній час, але після цього необхідно протягом півгодини не вживати їжу і не пити.

ІА "Вголос": НОВИНИ