Павел Юзеф Станчак у суботу, 23 грудня, призначений на посаду голови ПАТ «Укртрансгаз», - пише DT.UA із посиланням на власні джерела у «НАК «Нафтогаз України».

Наприкінці серпня польського фахівця Павела Юзефа Станчака обрали на посаду президента компанії «Укртрансгаз». Повідомлялося про те, що контракт з ним буде укладений терміном на один рік.

Проте згодом стало відомо про те, що Служба безпеки України затримує призначення Станчака на посаду голови «Укртрансгазу». 

За даними DT.UA, СБУ не давала остаточної відповіді щодо допуску польського фахівця, не громадянина України, до керівництва ПАТ «Укртрансгаз» – стратегічного підприємства з транспортування і зберігання газу. Його керівники мають отримати допуск до матеріалів, які стосуються безпеки держави.

Отже, обраний у результаті конкурсу Павел Станчак мав  приступити до роботи після врегулювання всіх формальностей.

Польський фахівець Станчак має технічну та управлінську освіту, понад 25 років працює в області транспортування, розподілу і зберігання газу. У 2003-2004 роках у польській PGNiG відповідав за відокремлення функції оператора газотранспортної системи освіти і незалежного оператора ГТС Польщі Gaz-System S.A.

З 2004 по 2008 рік працював на посаді технічного директора - члена правління оператора польської ГТС Gaz-System S.A, де відповідав за розробку і виконання інвестиційних планів, поточну технічну підтримку газотранспортної системи, координацію процесів отримання дозволів та ліцензій з відповідними держрегуляторами та органами.

Протягом останніх п'яти років Станчак працював в компанії PGNiG Technologie S.A. (Кросно, Польща) на посадах: 2012-2014 - менеджер науково-дослідного відділення, 2014-2015 - менеджер проектів для проектів будівництва, 2016 - липень 2017 - технічний директор, член правління.

ІА "Вголос": НОВИНИ