Про це повідомляє американський телеканал CBS News.

Свою доповідь, присвячену аналізу можливих причин авіакатастрофи Airbus A321 над Сінаєм 31 жовтня американська приватна розвідувально-аналітична компанія Stratfor оприлюднила у понеділок ввечері.

«Хоча ми не можемо повністю виключити ймовірність поломки літака, таке пояснення було б незвичайним, враховуючи обставини аварії», - стверджують автори доповіді. Більшість авіакатастроф, які відбуваються з причини відмови обладнання літака, трапляються під час зльоту і посадки, коли посилюється механічне навантаження на борт, пояснюють вони.

«Літак рідко ламається під час польоту на висоті», - відзначають експерти.

У разі відмови обладнання пілоти лайнера найімовірніше були б в змозі маневрувати, і до дотику із землею літак долетів би без якихось катастрофічних наслідків, вважають експерти.

Нагадаємо, уламки російського лайнера Airbus-a321 компанії «Когалимавіа», який зник зранку 31 жовтня з радарів, знайшли біля аеропорту міста Ель-Аріш на Синайському півострові.

На борту було 217 пасажирів і 7 членів екіпажу.

Як повідомлялося, серед пасажирів російського літака, що розбився на Синайському півострові в Єгипті, були четверо українців - українські дипломати отримали офіційне підтвердження цього від російського міністерства з надзвичайних ситуацій.

ІА "Вголос": НОВИНИ