Про це повідомляє Avianews.com з посиланням на представників компанії.

Як повідомляється, причиною скасування рейсів став страйк бортпровідників. Це торкнеться близько 50 тисяч пасажирів, які повинні були вилетіти скасованими рейсами.

Бортпровідники вимагають підвищення заробітних плат і поліпшення умов праці. У той же час в Ryanair відзначають, що зарплата бортпровідника досягає 40 тисяч євро на рік, при цьому вони мають по 14 вихідних щомісяця і оплачувані лікарняні.

Уточнюється, що страйк торкнеться 24% рейсів, що прямують з і в Іспанію, 27% португальських рейсів і 31% бельгійських.

Пасажири, які купували квитки на скасовані рейси, отримали смс-повідомлення та електронні листи, в яких компанія запропонувала перенести виліт на 7 днів від початкової дати або повернути гроші за квитки.

«Цей страйк повністю необґрунтований і не несе нічого, крім мети зруйнувати відпустки сімей та надати додаткові бонуси конкуруючим авіакомпаніям у Бельгії, Португалії та Іспанії», – відзначають в компанії.

Раніше бортпровідники ірландського лоукостера повідомляли, що страйкуватимуть наприкінці липня в Італії, Португалії, Іспанії та Бельгії.

Нагадаємо, 23 березня аеропорти «Бориспіль» та «Львів» підписали договори про початок польотів з ірландською компанією-лоукостером Ryanair. Планується, що перші рейси будуть здійснені вже в жовтні цього року.

ІА "Вголос": НОВИНИ