На Буковині прикордонники відкрили вогонь по людях, які нібито намагалися відібрати у них зброю. Сталося це в одному з сіл Сторожинецького району. Натрапивши на слід контрабандистів, військові вийшли до людських обійсть, де їм на заваді стали місцеві. Прикордонники відкрили вогонь.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Наряд військових патрулював прикордонну смугу поблизу селища Красноїльськ. За їхніми словами, вони несподівано натрапили на групу контрабандистів – ті саме намагалися переправити через кордон партію цигарок. Щойно побачивши прикордонників, порушники кинулися врозтіч до найближчого села – хто пішки, а хто автівкою.

Вже у селі позашляховик прикордонників заблокували автівкою та порізали колеса. На допомогу контрабандистам вийшли і селяни, кажуть військові. Дехто з місцевих почав хапатися за зброю.

«Прикордонником після попередження було застосовано зброю – один постріл вгору. Постіл в одного з правопорушників – в ногу. Тільки після трьох пострілів угору вони вдалися до втечі», – каже начальник Чернівецького прикордонного загону Олег Вовк.

Чоловік, якому куля влучила в ногу, нині перебуває в районній лікарні. Степан – мешканець Красноїльська, йому обробили рану. Куля пройшла навиліт, тож його здоров'ю нічого не загрожує.

У Степана – своя версія подій. П'ятеро прикордонників нібито вийшли з-рогу його хати. Степан попросив їх показати документи.

«А той узяв в іншого автомат, зарядив і почав одразу стріляти», – розповідає свою версію Степан.

Він показує відео – його зафільмував товариш. За його словами, жодного попереджувального пострілу в повітря не було – одразу отримав кулю в коліно.

Інцидент нині розслідують у поліції.

У прикордонному загоні кажуть, що контрабандисти встигли забрати із собою ящики з цигарками, а отже, довести чиюсь причетність до спроби порушення кордону важко.

Тим часом поранений селянин збирається писати скаргу на військових до прокуратури.

Як писав «Вголос», 19 червня на Буковині зловмисники блокували прикордонний наряд, який був змушений застосувати зброю. Близько 16:00 год, під час охорони державного кордону та переслідування порушників у Сторожинецькому районі Чернівецької області, невідомі – 20 осіб – спробували блокувати рух прикордонному наряду та навіть здійснили спробу групового нападу.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ