[media=157066,157067,157068,157069,157070] 

Пам'ятні заходи, у яких взяли участь націоналісти, відбулися в Закарпатській області, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

«Для мене честь бути на закарпатській землі та брати участь у відзначенні річниці проголошення Карпатської України, на спогадах та історичних фактах становлення якої зростали націоналісти. В лавах «Карпатської Січі» боролися стрияни, тому не маємо права забути наших героїв», ‒ зазначив очільник Стрийської районної організації ВО «Свобода» Мар'ян Берездецький.

На Хустщині, за словами свободівця, стрияни вшанували пам'ять одного з наймолодших героїв Карпатської України Олександра Блистіва та сучасного «хрещеного батька» Блистіва ‒ Валерія Бовта.

«Перед стратою Олександр Блистів написав слова, які, я впевнений, закарбувалися в пам'яті кожного націоналіста: «Я, Олександр Блистів, 23-річний, з Хусту, іду на смерть за те, що люблю свою рідну Україну», ‒ зазначив Мар'ян Берездецький.

Також націоналісти відвідали нещодавно зруйновану вандалами могилу Миколи Аркаса ‒ командира полку Дієвої армії Української Народної Республіки.

А повертаючи на Львівщину, свободівці разом з організацією «Сокіл» схилили голови в молитві на місці бою вояків УПА в Стрию на Марцинівці.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ