Про це очільник дипвідомства написав у Twitter.

"Створення єдиної помісної церкви не буде простим, але це стане справою кожного, незалежно від релігійних, національних чи інших ознак. Це більше ніж політика, це наша духовна незалежність та ідентичність. Поміркуйте, що кожен може для цього зробити, не судіть відсторонено", – попросив Клімкін.

 

nbsp;

 

Нагадаємо, 22 квітня Вселенський патріархат почав процедури, необхідні для надання автокефалії УПЦ.

Делегація Константинопольського патріархату передала президенту Петру Порошенку послання Варфоломія, в якому він говорить, що Константинопольська церква взяла на себе ініціативу відновити єдність православних вірян України.

28 липня патріарх Філарет на церемонії до 1030-й річниці Хрещення Русі сказав, що Помісний собор одноголосно підтримав автокефалію української церкви одразу після проголошення незалежності України 25 років тому. Цього дня Києві пройшла багатотисячна хода УПЦ КП з нагоди 1030-річчя хрещення Русі. Під час урочистостей виступили президент України Петро Порошенко та очільники церков.

Разом з тим, заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко наголосив, що 28 липня,томос про автокефалію УПЦ не повинні були надавати. Головне, за його словами, що рішення щодо цього уже ухвалено.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ