Дієтолог розповіла, яке саме м'ясо варто вживати, щоб зміцнити імунну систему.

Про це в Instagram розповіла лікар-дієтолог Світлана Фус.

Так, вона вважає, що найкориснішим в цьому плані є куряче м'ясо, в ньому багато білка, що розщеплюється на амінокислоти, важливі для підтримки організму в тонусі. Крім цього, куряче м'ясо менш калорійне, тому його часто включають до складу дієтичних страв.

Завдяки такому складу воно створює своєрідний захисний бар'єр для організму

Також в курячому м'ясі міститься калій, фосфор, вітаміни А, В1 і В2. Завдяки такому складу воно створює своєрідний захисний бар'єр для організму. Ті, хто часто вживає варену курятину, рідше хворіють на простудні захворювання. Світлана Фус зазначила, що без амінокислот, з яких складається білок, наша імунна система не зможе працювати належним чином. Найважливішими для здоров'я є триптофан, лейцин, лізин, валін та інші.

У м'ясі курки 18-25 г повноцінного за амінокислотним складом білка, максимальну його кількість дає нам куряче філе. Вживаючи його по 100 г ви практично отримуєте половину тваринного білка, який необхідний на добу.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ