Під час сильних злив Львів іде під воду тому, що міська влада протягом багатьох років не займається ремонтом каналізації.

Про це в ефірі «Народного толк-шоу» заявив народний депутат України 7 скликання, очільник фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

«Декілька років тому на одному з радіоефірів після чергового затоплення перетелефонував слухач. Розповів, що перед цим дзвонив на міську гарячу лінію, скаржився на підтоплення, а йому відповіли: »У нас стихійне лихо!« На що цей слухач дуже гарно сказав: »У вас стихійне лихо на другому поверсі вже третю каденцію сидить«. Це, якщо коротко про затоплення», - сказав Лопачак.

За словами депутата, проблеми із господаркою у Львові почалися тоді, коли міський голова вирішив піти у велику політику й спрямував усю діяльність на власний піар.

«8 років тому такого не було. Чому не було? Бо за моєї пам'яті у нас було два Садових на посаді міського голови. Один чітко дивився за господаркою на початку своєї каденції, заявляв, що він - господарник, а не політик. І дійсно, на початку він так робив. З 2012 року Садовий став політиком, перестав бути господарником і почав робити тільки ті речі, які можна було б гарно презентувати на телебаченні: свято пампуха, свято шоколаду чи свято сиру. Йому набагато простіше перекласти бруківкою проспект Свободи, пофарбувати площу Ринок і відремонтувати фонтан. Це можна гарно розпіарити. Але йому не треба ремонтувати колектори, бо це треба вкласти кілька десятків мільйонів під землю. А цього ж ніхто не побачить. Отакі рішення стосуються багатьох сфер і приносять негативні наслідки через деякий час», - пояснив Маркіян Лопачак.

ІА "Вголос": НОВИНИ