Офіс генерального прокурора підписав клопотання про арешт п'ятого президента Петра Порошенка, а Печерський суд столиці, своєю чергою, дозволив його затримати.

Про це пише «Українська правда» з посиланнями на джерела у правоохоронних органах.

Водночас спікер суду Чергавий ситуацію коментувати не став, зазначивши, що подібні засідання таємні і проходять у закритому режимі.

«На сьогодні робочий день уже закінчився і я не маю технічної можливості перевірити інформацію про засідання», - повідомив він.

В СБУ та ДБР зазначили, що не мають інформації про суд та клопотання.

Крім того, адвокати Порошенка розповіли, що не мають достовірної інформації про обрання Порошенку запобіжного заходу.

«Нам не відомо, чи суд Печерський, чи ще якийсь прийняв якесь рішення щодо арешту Петра Порошенка. Ми орієнтуємося на інформацію в ЗМІ... Достовірно лише знаємо те, що таке рішення не відбувалося в присутності адвокатів Порошенка», - повідомив адвокат Ілля Новіков.

Видання "Укрінформ" зазначило, що Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Нагадаємо, 20 грудня п'ятий президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко отримав підозру у державній зраді.

За словами представника «Євросолідарності» Олександра Турчинова, Володимир Зеленський з приходом до влади «розпочав системну боротьбу проти 5-го президента», мовляв, за вказівками Зеленського «були сфабриковані сотні кримінальних справ проти Порошенка, він отримав сотні повісток і провів багато годин на допитах у різних силових структурах»

Згодом ДБР повідомило, що експрезидент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Також, пізніше в тексті підозри Петру Порошенку виявили серйозну помилку.

Сьогодні, в Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт експрезидента Петра Порошенка

ІА "Вголос": НОВИНИ