Верховний Суд України залишив чинним вирок Юрію Крисіну, якого засудили до п’яти років позбавлення волі у справі про вбивство у лютому 2014 року журналіста В’ячеслава Веремія.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що суд розглядав касаційну скаргу адвокатів Крисіна. Вони просили залишити чинним вирок Шевченківського суду, яким їх підзахисного засуджено умовно.

Крисін фігурує у кількох кримінальних провадженнях. Зокрема, його звинувачують у координації нападів на активістів Євромайдану в 2014 році, під час одного з яких нападники, за версією слідства, вбили журналіста В’ячеслава Веремія як свідка їхнього злочину.

Раніше Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав Крисіна винним у хуліганстві і призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Проте 13 червня Апеляційний суд Києва скасував умовний термін і засудив Крисіна в цій справі до п’яти років позбавлення волі.

Журналіста газети «Вєсті» вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках.

Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

Як писав «Вголос», «Тітушку» Юрія Крисіна не переводитимуть з Торецької виправної колонії до слідчого ізолятора СБУ, що у столиці України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ