Про це 28 вересня в залі суду заявив суддя В. Вікторов, повідомляє Укрінформ.

«Надійшло повідомлення, що підсудна госпіталізована із залу суду з високим тиском і підозрою на гіпертонічний криз. Крім того, адвокати Штепи, Олександр Тананакін і Олександр Шадрін, сьогодні задіяні в інших судових процесах і надіслали заяви з проханням провести засідання без них. Ми порадилися і вирішили неможливим проводити засідання суду без обвинуваченої та її захисників. Наступне засідання відбудеться 6 листопада», – уточнив Вікторов.

У сьогоднішньому засіданні планувалося допитати свідків захисту (їх залишилося до 40 осіб).

Нагадаємо, 20 вересня Нелі Штепі суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній цілодобовий арешт. 21 вересня поліція надягнула електронний браслет стеження на Нелю Штепу. Згодом вона повідомила про несправність електронного браслета. Пізніше на неї одягли новий браслет.

Нелю Штепу звинувачують у низці тяжких злочинів, в тому числі в посяганні на територіальну цілісність України, яка призвела до загибелі людей, і створенні терористичної організації. У разі доведення провини, їй загрожує довічне ув'язнення. 

На суді Штепа підтвердила, що закликала президента РФ Володимира Путіна ввести війська в Слов'янськ. За її словами, ці дії були викликані погрозами терористів, в полоні у них її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені «під дулом автомата».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ