Ексдиректору ТОВ «ГрінЕра Україна»обрали запобіжний захід. Він перебуватиме під нічним домашнім арештом до кінця липня поточного року.

Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Галицького районного суду Львова. Про це інформують «Наші гроші. Львів».

Відомо, що колишнього посадовця звинувачують у розтраті та привласненні майна у справі щодо вивезення львівського сміття.

Слідство встановило, що колишній очільник «ГрінЕра Україна» організував злочинну групу. До її складу також увійшла особа, якій підконтрольне ТОВ «ВР Компані», керівник служби безпеки товариства та менеджер з логістики «ГрінЕра».

Упродовж січня-квітня 2020 року зловмисники привласнили майже 1,6 млн гривень з бюджету. Посадовці завищували витрати та перевезення твердих побутових відходів. «Наші гроші. Львів» встановили, що ексдиректору «ГрінЕра Україна» повідомили про підозру 25 травня. Товариство він очолював з 2016 до липня 2020 року. Йдеться про Олексія Карнаушенка.

Щодо менеджера з логістики ТОВ «ГрінЕра», то йому теж обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Компанія «ГрінЕра» належить Богдану Михалусю. В одній із заяв він повідомив, що минулого року з посад звільнили низку працівників та директора через порушення щодо вивезення сміття. З багатьма підрядниками теж розірвали договори.

Обов`язок щодо захоронення побутових відходів покладався на ТОВ «ВР Компані», яке належить Олені Малиневській і Анатолію Пастуху. Працівників цього товариства також підозрюють у розтраті.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ