Залізничний районний суд Львова 23 квітня визнав винним колишнього працівника «Львівгазу» у вимаганні незаконної вигоди й призначив йому 10,2 тис. грн штрафу.

Про це сказано у вироку суду, який опублікований в судовому реєстрі,

Як відомо, чоловік у 2021 році працював на посаді головного фахівця з фінансово-економічної безпеки у відділі економічної безпеки АТ «Львівгаз».

Він разом зі спільником погрожував підприємцеві боргом у розмірі 250 тис. грн за споживання газу й вимагав 130 тис. грн хабаря.

Згідно з матеріалами справи, винний є уродженцем Житомира. У своєму службовому кабінеті 23 березня 2021 року він зустрівся з підприємцем.

Обвинувачений заявив, що під час перевірки знайшли порушення й підприємцеві мають дорахувати об'єм спожитого природного газу, вартістю приблизно 250 тис. грн. Цю суму чоловік вигадав й набрав на калькуляторі.

Спільник обвинуваченого 24 березня 2021 року зустрівся з підприємцем на території одного з торгових центрів і та отримав 130 тис. грн хабаря. Чоловіка на гарячому затримала СБУ.

Обвинувачений повністю визнав провину.

Суддя визнав чоловіка винним в одержанні хабаря та оштрафував його на 10,2 тис. грн. Крім цього, він має сплатити 2 тис. грн за судові експертизи. Вирок можна оскаржити у Львівському апеляційному суді.

ІА "Вголос": НОВИНИ