Вирок екс-голові передвиборного штабу Дональда Трампа Полу Манафорту в суді Віргінії відкладений на невизначений час.

Як передає Reuters суд переніс винесення вироку через паралельний процес у суді Вашингтону щодо порушення Манафортом угоди про співпрацю зі слідством.

Суддя Томас Селбі Елліс пояснив, що він хоче відкласти винесення вироку доти, поки суд у Вашингтоні не винесе рішення про те, чи збрехав Манафорт спецпрокуророві США Роберту Мюллеру, який займається розслідуванням можливого втручання у вибори президента Сполучених Штатів в 2016 році.

Раніше прокурори США надали суду докази брехні Манафорта.

Встановити те, що Манафорт збрехав про контакти з Килимником вдалося завдяки помилцч адвокатів політтехнолога при підготовці судових документів. Вони завантажили в базу даних суду невідредаговані файли, з яких випливало, що Манафорт ділився з Килимнико даними опитувань, пов'язаних з президентською кампанією Трампа.

Костянтин Килимник - давній соратник Манафорта і дуже закрита фігура. За інформацією Радіо Свобода, уродженець Кривого Рогу був українським інсайдером Манафорта і доповідав йому про ситуацію в Україні під час передвиборної гонки в США в 2016 році.

Джерела The Financial Times повідомляли, що Килимник міг бути пов’язаний з російською розвідкою в часи роботи на екс-президента України Віктора Януковича в команді Манафорта. За даними FT, Килимник потрапив в команду Манафорта в якості перекладача під час роботи з найбагатшим олігархом України Рінатом Ахметовим. Поступово йому довірили більше обов'язків.

Нагадаємо, що в серпні 2018 року Манафорта визнали винним за вісьмома пунктами звинувачень у фінансовому шахрайстві. Він уклав угоду про співпрацю з командою спецпрокурора Роберта Мюллера з метою уникнути другого судового розгляду, який повинен був відбутися в Окрузі Колумбія.

Звинувачення пов'язані з роботою Манафорта на прокремлівських політиків і олігархів в Україні, зокрема з тим, що він не зареєструвався як іноземний агент Партії регіонів і екс-президента України Віктора Януковича.

ІА "Вголос": НОВИНИ