Старший інспектор державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Віктор Дмитрук, котрого у травні ц. р. спіймали на хабарі у $7 тис., відбувся штрафом в 25,5 тис. грн.

Про це пишуть Наші гроші.

З матеріалів справи відомо, що він займав посаду начальника відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного та тваринного світу — старшого державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області. 24 травня у Сукільському лісництві ДП «Болехівське лісове господарство» Дмитрук домовився з посадовцем цього лісництва не проводити перевірку діяльності господарства, щоб не виявити можливих порушень у його роботі, а саме: фактів незаконної вирубки лісу, що потрібно було б відобразити в акті перевірки.

Дмитрук пообіцяв, що для блокування перевірки він вплине на трьох підпорядкованих інспекторів. За свої послуги вимагав $7 тис. (183 тис. грн за курсом НБУ на 24 травня 2018 р. — Ред.).

Було вирішено, що гроші передасть посередник — лісничий  Церківнянського лісництва. 29 травня посередник передав необхідні гроші на АЗС , залишивши їх на задньому сидінні машини Дмитрука. Після чого інспектора затримали співробітниками поліції та Служби безпеки України.

Справу по суті розглядав суддя Долинського районного суду Ігор Андрусів.

У суді Віктор Дмитрук розкаявся та визнав вину.

Суд кваліфікував дії Дмитрука за ч. 2 ст. 369-2 КК України як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою (карається штрафом 12 750-25 500 грн, або позбавленням волі від двох до п’яти років. — Ред.».

Суд визнав Дмитрука винним і призначив штраф 25, 5 тис. грн. Також Дмитрук заплатить майже 9 тис. грн за проведення експертизи.

Вирок не може бути оскаржений в апеляційному порядку через заперечення обставин, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду, і дослідження яких було суд визнав недоцільним.

ІА "Вголос": НОВИНИ