Прокуратура не погодилася із рішенням суду, а тому має намір подавати апеляцію. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

«Прокуратура не згодна і готує апеляцію. Ми просимо максимальне покарання – 6 місяців арешту. Засідання по вбивству вівчарки (справа виконавця) призначено на 8 вересня», – відзначили в прокуратурі.

Як пише місцеве видання 057, у липні харків'янин – житель Новобаварського району – «найняв місцевого п'яницю для вбивства своєї собаки і навіть видав йому знаряддя злочину - молоток. А в якості винагороди пообіцяв йому пляшку горілки». Виконавець тримав вівчарку за нашийник і бив по голові молотком. Жалібний виск собаки почула сусідка. Вона вийшла на вулицю і стала свідком вбивства тварини. Жінка зателефонувала в поліцію і зоозахисникам.

40-річному харків'янину, який замовив вбивство собаки, інкримінувалося «підбурювання і пособництво в знущанні над твариною» (ч.ч. 4,5 ст. 27, ч. 1 ст. 299 КК України). 51-річному виконавцю – «знущання над твариною» (ч. 1 ст. 299 КК України).

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ