Причини таких дій Феміди телефоном 5 каналу пояснював начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк. Він запевнив, що вердикт Феміди будуть оскаржувати.

«Обвинувальний акт з обвинуваченням був повернутий судом до прокуратури і це сталось через 1,5 року розгляду цієї справи у підготовчому засіданні. Аргументація, що окрім тих осіб, які безпосередньо видавали зброю – 3 правоохоронців і один представник від тітушок, що отримував зброю, в обвинувальному акті зазначаються особи, які надавали вказівки. А суд вважає, що ці особи не повинні зазначатись в обвинувальному акті. На нашу думку це є незаконним», – наголосив Горбатюк.

Як відомо, 408 автоматів видали тітушкам, щоб придушити протест на Майдані в лютому 2014 року. Слідчі встановили, що провокаторів, які атакували майданівців, особисто координував Віталій Захарченко, міністр внутрішніх справ часів Януковича. Найбільше їх було з Києва і Харкова, а також - Житомира, Ніжина й Білої Церкви. Підозру оголосили 26-ти тітушкам, до суду спрямовано 6 обвинувальних актів. На лаві підсудних також три правоохоронці, які безпосередньо видавали зброю.

«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ