Про це передає «РБК-Україна».

«Суд постановив клопотання прокурорів задовольнити, продовжити Єфремову Олександру Сергійовичу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб до 24 листопада», – постановила слідчий суддя Світлана Шапутько.

«Обставини, які дають підстави підозрювати Олександра Сергійовича у скоєнні злочинів містяться в показаннях Ландіка, Білокопитова, Шкловського, Іванова, Мосійчука, ще одного Іванова....протоколах огляду та відеозаписах провденного круглого столу в Російській Федерації, а наш підзахисний був членом міжпарламентської групи і брав участь в інших містах Європи», – сказав адвокат екс-«регіонала» Олександр Мельников.

«Ні один із зазначених доказів не є не тільки обвинувальним, а взагалі допустимим доказом у цій справі...я в цьому клопотанні, яке вручаю нашим процесуальним супротивникам прошу вважати неприпустимими», – додав він.

Крім того, Мельников  зазначив, що такого роду справи є підслідними Службі безпеки України.

За словами сторони захисту, адвокати мають намір відстоювати те, що справа не ведеться уповноваженим органом.

«Ваша честь, ніяких підстав вважати, що у Генеральної прокуратури немає підстав розслідувати цю справу немає», – заперечив прокурор.

Крім того, адвокат Мельников просив суд долучити до матеріалів справи мінські угоди, як виправдувальних документів.

«Конфлікт на сході України треба вирішувати політичним шляхом, я єдиний, не змінюючи свою точку зору, говорив, що іншого рішення - немає...сьогодні ж Україна буде платити величезну ціну тому, що у свій час розумні, в лапках, люди до цього не прислухалися і почали вирішувати це військовими шляхом», – сказав Єфремов, після чого суддя Шапутько задовольнила клопотання адвокатів.

«Назвіть мені, що я вчинив...прокурор каже, що в матеріалах все є, а в матеріалах нічого немає», – сказав Єфремов.

ІА "Вголос": НОВИНИ