Термін дії ухвали суддя В.Карабань визначив до 23 лютого 2016 року.

Варто зазначити, що слідчий прокурор О.Шевченко заявив, що не проти повернення застави й обрання мірою запобіжного заходу особистого зобов’язання. Втім, для вирішення цього питання потрібне окреме судове засідання: суддя Карабань міг винести ухвалу лише в межах наявного клопотання прокуратури.

«Підозра є однозначно необґрунтованою, тож будь-якого запобіжного заходу щодо мене також не має бути застосовано. В цій справі немає навіть юридичного початку, адже йдеться про провокацію міліції, яка мала на меті втягнути свободівців у процесуальні розбірки. Ми заперечуємо проти цього клопотання, оскільки ця й інші кримінальні справи, порушені щодо подій 31 серпня є політичним переслідуванням. Вони намагалися позбавити свободівців нормальної громадської і політичної діяльності, однак зараз стає очевидно, що сценарій влади провалився і прокуратурі лишається тільки  змиритися з тим фактом, що немає жодних законних підстав для продовження процесуальної тяганини», – прокоментував рішення суду захисник Конституції.

Нагадаємо, 2 листопада Печерський суд продовжив дію запобіжного заходу голові Харківської обласної організації ВО «Свобода» Ігорю Швайці до 4 січня 2016 року

ІА "Вголос": НОВИНИ