Суддя Васильєва задовольнила клопотання прокурора Кузовкіна і продовжила свободівцю дію запобіжного заходу ще на 2 місяці, себто до 4 січня 2016 року, повідомила прес-служба Харківської обласної організації ВО «Свобода».

«Попри процедурні порушення, некомпетентність і відсутність аргументів, «Феміда» продовжує працювати на виконання замовлення з нищення «Свободи» і всього націоналістичного та патріотичного руху, перетворюючі судові засідання на нескінченні «циркові шоу». Ухвала суду означає, що Олександр Мирний, який вносив заставу за мене у розмірі понад 1 млн. 200 тисяч гривень, ще два місяці не побачить своїх заставних грошей. Водночас, я маю продовжувати телефонувати слідчому кожного разу, коли захочу чихнути абощо», – прокоментував ухвалу судді голова Харківської обласної організації ВО «Свобода» Ігор Швайка.

Нагадаємо, Ігоря Швайку звинувачують в організації сутичок біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року. 10 вересня цього року Печерський суд відпустив свободівця на поруки народних депутатів. 30 вересня 2015 року Апеляційний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу щодо Ігоря Швайки та, попри безглуздість клопотання представників прокуратури, відсутність доказів та мотивів для зміни запобіжного заходу, ухвалив рішення тримати за ґратами Ігоря Швайку до 4 листопада, визначивши розмір застави у більш ніж 1 млн. 200 тисяч грн. Того ж дня Олександр Мирний вніс необхідні кошти у якості застави за Ігоря Швайку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ