Вищий антикорупційний суд призначив психологічну експертизу із застосуванням комп`ютерного поліграфа колишньому міністру енергетики і вугільної промисловості Ігорю Насалику, якого НАБУ підозрює у декларуванні недостовірної інформації.

Про це повідомляє «Главком».

Таке клопотання до суду відпрвив адвокат ексчиновника Сергій Бойко.

Як зазначається, антикорупційний суд доручив експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції задати питання з використання поліграфу: чи виявляються в Ігоря Насалика психофізіологічні реакції, які свідчать про те, що він отримав від Петра Димінського кошти в розмірі $1 млн 249 тис., відповідно до договору позики від 10 липня 2014 року?

Бойко на початку жовтня також домагався проведення одночасного допиту Насалика і Димінського, але з'ясувалося, що Димінський знаходиться за кордоном, що потребує відповідних узгоджень з Міністерством закордонних справ України та Посольством України у Греції.

Захисник Насалика стверджує, що його клієнт заперечує факт підписання будь-яких договорів з Димінським, а у час нібито укладання договору він перебував у Києві та області.

Минулого року експерт з’ясував, що підпис у договорі позики коштів у Димінського виконаний не Насаликом, а іншою особою з наслідуванням його підпису.

9 липня 2019 року детективи НАБУ повідомили про підозру тодішньому міністру Ігорю Насалику за ст.366-1 Кримінального кодексу України («Декларування недостовірної інформації»). Детективи з'ясували, що міністр не вніс до електронних декларацій за чотири роки (2015, 2016, 2017 та 2018-й рік) відомості про наявність у нього фінансових зобов’язань на майже $1,25 млн. Мова йде про позику від бізнесмена Петра Димінського.

Насалик стверджує, що йому таким чином мстить олігарх-утікач Димінський.

Нагадаємо, АМКУ побачив картель державних і приватних компаній, які дозволяли Насалику підіймати ціни на вугілля.

ІА "Вголос": НОВИНИ