Як інформує прес-служба ВО «Свобода», попри те, що для більшості фігурантів справи 31 серпня запобіжний захід уже змінили на особисте зобов'язання, прокуратура вимагає для Ігоря Швайки продовження перебування під заставою.

Одразу після початку судового засідання прокурор І. Чорний намагався долучити до матеріалів справи рішення суду від 22 лютого – суддя В. Карабань виправив описку в рішенні Печерського суду. Так, минулого разу запобіжний захід Ігореві Швайці продовжили до 23 лютого 2015 року. На засідання суду щодо виправлення описки не покликали сторону захисту, а це є порушенням прав «свободівця». Він переконаний, що, замість виправлення описки, рішенням суду змінили і суть попередньої ухвали.

«Ми подаємо апеляцію на таке відверто не процесуальне рішення судді Карабаня, який, до слова, засудив Юрія Сиротюка до тримання під вартою. Очевидно, що ця замовна політична справа вичерпала себе й обвинуваченню нічого не лишається, як носитися з процесуальними документами, і навіть цього вони не можуть робити професійно і без помилок, змінюючи прокурора на кожному засіданні», – прокоментував перебіг судового засідання Ігор Швайка.

У зв'язку з рішенням сторони захисту подавати апеляцію судовий розгляд клопотання про продовження запобіжного заходу відклали на 15:30 24 лютого.

ІА "Вголос": НОВИНИ