Господарський суд Києва визнав недійсним рішення Антимонопольного комітету України про розділення холдингу Ostchem олігарха Дмитра Фірташа та накладення штрафу.

Про це повідомляє Економічна правда зі посиланням на пресслужбу Group DF.

Так суд задовольнив позовні вимоги компаній «Рівнеазот«, «Черкаський «Азот»і  «Сєверодонецьк об'єднання «Азот», які входять в азотний бізнес Group DF.

«Таким чином, позивачі довели безпідставність висновків АМКУ в тому, що підприємства азотного бізнесу Групи займали монопольне (домінуюче) становище на ринку азотних мінеральних добрив в 2014-2017 роках і зловживали цим положенням», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Антимонопольний комітет України ухвалив рішення про примусове розділення добривних активів компанії Group DF українського олігарха Дмитра Фірташа протягом 9 місяців.

Зазначимо, що заводи Дмитра Фірташа неодноразово підозрювали у зловживанні монопольним становищем. Зокрема, під час ухвалення рішень уряду, які забороняли купівлю добрив у Росії, заводи Фірташа завищували ціну на добрива в Україні, завдаючи збитки фермерам.

Дмитро Фірташ є однією з найбагатших людей України. Зокрема, йому належать майже всі українські облгази, підприємства металургійного комплексу та інші великі компанії. Наразі Фірташ перебуває в Австрії, де тривають судові процеси щодо його екстрадиції до США.

Як відомо, українські фермери вийшли на протести проти введення квот на імпорт міндобрив та монополії на ринку.

ІА "Вголос": НОВИНИ