Окружний адміністративний суд Києва  скасував постанову СБУ про заборону в'їзду до України російському актору Федору Добронравову.

Про це повідомила прес-служба окружного адміністративного суду міста Києва.

«Під час ухвалення рішення у справі судом було проаналізовано зміст довідки, яка була підготовлена СБУ і на підставі якої ухвалено й інші оскаржувані рішення, та встановлено, що вона була складена з порушенням нормативних вимог та за відсутності належних обгрунтувань. Тому всі інші рішення, прийняті відповідачами на підставі зазначеної довідки, судом визнано необґрунтованими», - йдеться у повідомленні.

Відповідно, скасовано постанову СБУ про заборону в’їзду в Україну Федору Добронравову, а також наказ Мінкульту і Держагентства з питань кіно у частині анулювання держпосвідчень на право демонстрації фільмів за його участю.

Як писав «Вголос», у 2017 році СБУ заборонила Федору Добронравову в'їзд в Україну на три роки. Це пов'язано з тим, що російський актор неодноразово дозволяв собі публічні антиукраїнські заяви і підтримував анексію Криму, який він часто відвідував після окупації.

У зв'язку з цим Державне агентство України з питань кіно скасувало держреєстрацію всіх сезонів серіалу «Свати», де Добронравов виконав одну з головних ролей.

ІА "Вголос": НОВИНИ