Малайзійський суд зняв обвинувачення з громадянки Індонезії Сіті Айша, яку звинувачували у вбивстві брата лідера КНДР Кім  Чен Нама.

Про це повідомляє AFP.

Сіті Айша та громадянка В'єтнаму Доан Хуанг були звинувачені у вбивстві Кім Чен Нама у лютому 2017 року шляхом розпилення у обличчя нервово-паралітичної речовини VX в аеропорту столиці Малайзії Куала-Лумпур. Кім Чен Нам помер дорогою з аеропорту у лікарню.

«Сіті Айша вільна», - заявив суддя Азмін Аріффін після того, як схвалив прохання прокурора зняти обвинувачення.

«Суддя санкціонував звільнення, яке не є виправдальним. Сіті Айша, яка два з половиною роки була під підозрою у вбивстві, звільнена з в'язниці і може покинути країну», - йдеться у повідомленні.

«Ми задоволені рішенням суду. Ми спробуємо вилетіти з Сіті до Індонезії сьогодні або якомога швидше», - заявив журналістам посол Індонезії в Малайзії Русді Кірана.

«Я здивована і дуже щаслива. Я не очікувала цього», - прокоментувала рішення судді Сіті Айша.

«Із самого початку розслідування справи виникали підозри, що Кім Чен Нам став жертвою спецоперації, організованого північнокорейськими агентами, які залишили Малайзію через кілька годин після вбивства, а дві жінки були лише пішаками в політичному вбивстві», - пише Reuters.

"Ми все ще віримо, що вона була просто козлом відпущення. Я все ще вірю, що Північна Корея має щось робити з цим",  - сказав журналістам адвокат Гуй Сун Сенг.

ІА "Вголос": НОВИНИ