Суд відклав засідання до 14:00 23 грудня, передає прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Традиційно біля входу до будівлі суду зібралася акція на підтримку захисників Конституції, яку провела Київська «Свобода» на чолі з Андрієм Мохником. Підтримати побратимів прийшов і лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Виступаючи на мітингу, очільник націоналістів наголосив, що справа захисників Конституції від самого початку була виключно політичною, адже мала на меті дискредитацію «Свободи» та всього націоналістичного руху.

«Коли ще півтора роки тому було затримано перших підозрюваних у справі – у них не питали про те, чи вчиняли вони злочин. Їх запитували про причетність до «Свободи». Це показує справжні наміри влади: знищити тих, хто не дає їм розвалювати державу. Якби була мета встановити істину, то на лаві підсудних мали б сидіти не свободівці. Чому досі не знайдено тих, хто спланував провокації біля парламенту? Очевидно, організаторам судилища над націоналістами, з’ясовувати ці обставини не вигідно», - розповів він.

Коментуючи перебіг розслідування, один із підозрюваних у справі заступник Голови ВО «Свобода», керівник націоналістичної фракції в Київраді Юрій Сиротюк зазначив: 

«Уже минуло майже півтора року після подій біля ВРУ, однак сьогодні досі немає жодних результатів слідства і притягнення до відповідальності винних – не лише тих, хто брав участь у акції протесту, але й тих, хто організував провокації. Влада вже досить довго через суди намагається паралізувати діяльність ВО "Свобода". Люди, які пройшли Майдан, російсько-українську війну і стали депутатами місцевих рад, змушені щотижня приїжджати в Київ на театральне шоу, втрачаючи змогу виконувати свою роботу. З іншого ж боку, Генпрокурор Юрій Луценко обіцяв припинення в країні політичних репресій. Тому логічно було б, аби шиту білими нитками справу було відкликано із суду на доопрацювання».

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ