Про це повідомила прес-служба ВО «Свобода».

Тож для свободівця, якого підозрюють в організації масових заворушень 31 серпня, і надалі залишається чинним запобіжний захід у вигляді грошової застави.

«Хоч які спотворені форми той чи той президент приносить у діяльність судової системи, юридичний розум має перемагати. Я продовжую повторювати, що ця справа – це невдале політичне замовлення: доказів проти мене немає, не було і не буде. Цю справу намагатимуться закрити», – заявив Ігор Швайка під час суду, зауваживши, що остання слідча дія щодо нього відбулась 26 вересня.

Після виступу свободівця прокурор Шевченко заявив, що клопотання про зміну запобіжного заходу не може бути розглянуте, бо ще не сплив 30-денний термін. Після зауваження судді обвинувач заявив, що він заперечує проти задоволення клопотання. Варто зазначити, що на попередньому суді він був не проти зміни запобіжного заходу та повернення застави.

Суддя Шапутько відхилила клопотання захисту, оскільки, за її словами, не було надано докази, які обґрунтовували би необхідність пом’якшення запобіжного заходу підозрюваному.

«Як можна надати докази того, чого не існує? Які можна наводити докази того, що не змогла довести протилежна сторона? Ми будемо далі в судовому порядку доводити свою правоту», – прокоментував свободівець рішення суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ