Скандальній блогерці Таїсії Маламан, яка відома як «Ді.Рубенс», відмовили у позові до ветерана війни на Донбасі Анатолія Штефана (позивний «Штірліц») та Міноборони.

Дівчина подала позов про захист честі й гідності, однак Солом’янський суд Києва його відхилив.

Про це Анатолій Штефан повідомив на власній сторінці в соціальних мережах.

«Штірліц» наголосив, що відповідну справу розцінює не стосовно себе, а щодо українських воїнів та нашої держави в цілому.

Чимало осіб намагаються просунути в своїх меседжах ідеї «руского міра», однак українське суспільство засуджує такі заяви та негативно до них ставиться. Штефан подякував вітчизняним компаніям, які обирають Україну та розривають контракти з такими особами. Він додав, що дива робить лише втрата контрактів і удар по гаманцю.

У юридичній компанії «Міллер» додали, що суд взяв до уваги те, що блогерка є публічною особою. Судді встановили, що висловлювання Штефана були пристойні та прийнятні, хоч і зачепили почуття Таїсії Маламан.

Що цьому передувало?

Як писав «Вголос», дівчину розлютило те, що український офіцер показав відео, на якому скандальна блогерка, обираючи між Україною та РФ, вибрала державу-агресора. Розголос серед українців розізлив блогерку та вона вирішила помститись Анатолію Штефану, який опублікував її відео у соцмережах.

Далі, за інформацією з відкритих джерел, від співпраці з блогеркою відмовились роботодавці. А проти військовослужбовця (як основного, на думку блогерки, винуватця) було подано позов до суду. Водночас жінка звинуватила й Міноборони, адже воно на своїй фейсбук-сторінці підтримало військовослужбовця.

Анатолій Штефан подав зустрічний позов до блогерки про відшкодування моральної шкоди на суму 300 тис. грн і у разі задоволення позову буде просити перерахувати 100 тис. грн Командуванню Медичних сил ЗС України, 100 тис. грн — благодійному фонду «Повернись живим», 99 999 грн — благодійному фонду «Таблеточки» та 1 грн — собі.

ІА "Вголос": НОВИНИ