Відповідне рішення ухвалив Печерський райсуд м.Києва 3 вересня 2015 року, розглядаючи позов Януковича-молодшого до МВС про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації, передає «Українська правда».

Документи про рішення суду 14 вересня виклав у Facebook адвокат Януковича-молодшого Юрій Кірасір.

В ухвалі суду вказано, що слова радника міністра МВС А. Геращенка є припущенням, з використанням мовно-стилістичних особливостей (вживання гіпербол, алегорії, сатири), яке неможливо перевірити на предмет відповідності дійсності, оскільки воно не містить фактів. 

«Поширена інформація про позивача (Януковичі-мол.) містить оціночні судження, її автором використані висловлювання, що не можуть бути витлумачені як такі, що містять фактичні дані, оскільки за своїм змістом є припущенням. Такі оціночні судження не підлягають спростуванню та доведенню їх правдивості», - наголошується у документі.

«У задоволенні позову Олександра Януковича про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації відмовити», - зазначено у рішенні суду.

Рішення може бути опротестоване шляхом подачі апеляції протягом 10 днів. При цьому Кірасір не повідомляє, чи буде подана апеляційна скарга.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ